Самсара Парк
НагореСамсара Парк

Samsara Park - Кой стои зад проекта?

Самсара Парк е нов архитектурен проект, строящ се в гр. Пловдив, кв. Беломорски. Комплекса се състои от 15 еднофамилни къщи със собствен двор. Всичките са проектирани в модерен стил и с практични разположения за удобството и насладата от ежедневния живот. Но кой стои зад проекта? Как се стигна до неговата реализация и какво точно означава Самсара? На тези и много други въпроси отговарят Стефан и Веселин - хората, които вярват, че Самсара ще бъде желан дом за всеки един от нас.

Към Интервюто >>

Самсара Парк

Разкажете ни нещо за себе си и вашия бизнес.

Stefan

Стефан: Казвам се Стефан Цочев, на 46 години съм, от гр. Пловдив и вече от близо 16 г. работата ми е свързана със строителния бранш. Собственик съм на две фирми, които се занимават с продажба и отдаване под наем на кофражни системи, фасадни скелета, машини за строителството и друг строителен инвентар.

Веселин: Казвам се Веселин Кавръков. Основният ми бизнес е разработка на софтуерни решения - десктоп, уеб и мобилни приложения. На пръв поглед много различен от строителството. Но това е само на пръв поглед. И в двете сфери са нужни добри основи, качествен и отговорен колектив, отлична архитектура, любов и желание към това, което правиш. За строителството е нужно и стабилно финансово обезпечаване, гарантиращо успешното завършване на проекта. Фирмата ми е на пазара повече от 15 години. За този период сме изградили солиден имидж и спечелили доверието на множество партньори от различни икономически сектори в България и чужбина. Фирми като Деликатес Житница, Био България, Летище Пловдив, Автобусни Превози - Пловдив, Байер България и много други са избрали нашите услуги поради коректното отношение, качествено изпълнение и педантично обръщане на внимание дори и на най-малките детайли. Това ни помага да растем, да се развиваме успешно и да печелим все повече клиенти.

Как ви хрумна идеята за Samsara Park?

В: Всичко беше спонтанно. Преди години имах възможност да придобия парцел в кв. Беломорски. Дълги години съм живял в Америка и Англия. Повлиян от архитектурата и най-вече практичността на домовете в тези страни, се свързах с арх. Стефанов. Той също е пътувал доста по света. Двамата споделяме общи идеи и възгледи. Решихме да направим нещо наистина хубаво и практично, където хората да бъдат щастливи и да живеят без ежедневните злободневки съпътстващи почти всяка кооперация или блок в нашата мила родина.

С: Веско, който ми е не само партньор в Стевес Груп, а и личен приятел, разполагаше с парцела и ме попита един ден, дали съм съгласен да се съберем и да изградим нещо стойностно и красиво. Тогава дойде идеята за къщите.

Какво означава Samsara?

В: Името Самсара беше предложено от арх. Стефанов. Самсара е понятие от Изтока. Буквално означава “кръговрат”. За нас, Самсара Парк е мястото, където желаеш да останеш, поне докато времето се завърти след собствения си завършек, а дори и по-нататък… където стените са всъщност само част от всичко друго – от пейзажите на голотата в хълма, от пълната луна, от теб самия, част от онзи вечен кръговрат, който все нанякъде отива.

С: Аз лично го асоциирам с уютно и топло място, там където се срещат поколенията!

Опишете Samsara Park с три думи.

С: Уют, чистота и хармония!

В: Любов, щастие, усмивки!

Какво ви отличава от други подобни проекти? Защо клиентите ви да изберат да си купят къща в Samsara Park?

С: Концепцията за редови къщи не е нещо ново на пазара за недвижими имоти в България! Какво ни различава ли? Не знам, не познавам други подобни проекти. Знам само, че къщите от Самсара Парк ще бъдат изпълнени така, все едно ги правим за самите нас и за нашите семейства!

В: Самия проект е много различен от всички останали. За мен Самсара Парк ще бъде едно от най-хубавите и спокойни места за живеене в Пловдив. Когато може да имаш 160кв. къща със собствен двор и уникална гледка към Родопите и то на цената на апартамент - то мисля въпросът „защо?“ става риторичен.

Какви са цените на къщите?

В: Според големината на двора и положението на къщите в комплекса, към момента, цените варират от 109К до 119К евро - крайни клиентски цени с включен ДДС. След всеки изпълнен етап, цените ще се покачват.

С: Смятам, че продажните ни цени са доста адекватни и достъпни за тези, които ще оценят предимствата на къщите от Самсара парк. Това са точно тези хора, които си представяме да посрещнем като бъдещи собственици на къщи от комплекса!

Какво предстои? Какви са етапите на строителство и кога се очаква проектът да бъде завършен?

В: Към момента на площадката на Самсара Парк кипи здрав труд. Пред завършване на кота нула сме за всички 15 къщи. До Февруари/Март 2021 трябва да сме взели Акт14 и до края на 2021 да сме готови с проекта.

С: Строителството стартира преди повече от месец (септември 2020). Ако всичко върви по план, очакваме въвеждане в експлоатация до края на 2021 година.